Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Draaidimmer of pulsdimmer kiezen?

Draaidimmer of pulsdimmer kiezen?

Een nieuw te bouwen bedrijfspand, een nieuwe woning of misschien wel de verbouwing van een woning. Welke dimmer neemt u? Wat zijn de keuzes en mogelijkheden? Hoofdzakelijk zijn er technisch gezien 2 type dimmers. De reguliere LED dimmer, en de LED pulsdimmer. De verschillen, de voordelen en natuurlijk de nadelen, we leggen ze graag aan u uit!

De reguliere LED dimmer

De reguliere LED dimmer is eigenlijk de dimmer zoals we die al jaren kennen. Een dimmer die u op meters afstand ziet en herkent aan de ronde draaiknop. Een LED dimmer werkt zoals een conventioneel dimmer maar is geschikt voor moderne LED lampen, wat een conventionele dimmer niet is. Sluit u een “ouderwetse” dimmer aan op LED lampen. Dan kunnen deze lampen knipperen, zie ook: Oorzaak van knipperende lampen. Dit probleem is niet aanwezig wanneer u een LED dimmer gebruikt.

Het voordeel van een reguliere LED dimmer is dat het zichtbaar een dimmer is en iedereen de werking ervan kent. Drukken voor aan, draaien om te dimmen en nogmaals drukken om de verlichting uit te schakelen. Echter vormt deze herkenbaarheid voor sommigen ook een nadeel. Wilt u een dimmer die niet direct zichtbaar is? Dan kan de LED Pulsdimmer een oplossing bieden.

LED pulsdimmer

De LED pulsdimmer is een product wat snel toeneemt in populariteit. Wanneer u gebruik maakt van een LED pulsdimmer, dan heeft u op het oog een reguliere lichtschakelaar. Echter zit er achter het schakelmateriaal (de kunststof afdekking) een pulsschakelaar. Dit houdt het volgende in: wanneer u de knop indrukt en los laat springt deze terug naar de oorspronkelijke stand. Een reguliere schakelaar blijft staan in de stand. Door de schakelaar één keer in te drukken schakelt u de verlichting in. Inhouden zorgt voor meer lichtopbrengst, loslaten en nogmaals inhouden geeft het omgekeerde effect: dimmen. Drukt u de schakelaar tot slot één maal kort in, dan gaat de verlichting uit. Ook deze dimmer is voorzien van een memory stand, zoals de reguliere dimmer.

Het voordeel van de LED pulsdimmer is dat het design voor sommigen mooier is. Er is namelijk niet direct een draaiknop zichtbaar, maar een reguliere schakelaar.

De LED pulsdimmer is een kleine module die op ieder merk pulsschakelaar past. De LED pulsdimmer past eenvoudig, achter de schakelaar, in de inbouwdoos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *