Meteen naar de inhoud
Home » Blog » De oorzaak van knipperende lampen

De oorzaak van knipperende lampen

Knipperende lampen in huis of op werk. Iets wat tot grote ergernis kan leiden bij velen. Maar wat is de oorzaak van knipperende lampen? En nog belangrijker, wat is de oplossing? In dit artikel beschrijven we de meest voorkomende oorzaken van knipperende, ook wel trillende of flikkerende lampen genoemd.

Ongeschikte dimmer

Een oorzaak van knipperende lampen is tegenwoordig vaak het hebben van een verkeerde dimmer. In het verleden, wanneer de dimmer werd geïntroduceerd, was deze geschikt voor conventionele verlichting. Denk hierbij aan gloei- en halogeenlampen. Waar het mis gaat: mensen upgraden hun verlichting naar LED verlichting, verlichting die niet geschikt is voor ¨de dimmer van vroeger¨. LED verlichting heeft, zoals u wellicht verwacht, een LED dimmer nodig. Wanneer u LED lampen op een conventionele dimmer aansluit, kan de verlichting gaan knipperen.

Fase aansnijding of fase afsnijding

Heeft u wel een LED dimmer én dimbare lampen. Dan kan het zijn dat uw dimmer een andere dimtechniek gebruikt, een dimtechniek die niet matcht met de aangesloten LED lampen.

Doorgaans leveren wij dimmers met fase afsnijding. Echter leveren wij uiteraard ook dimmers die werken op de fase aansnijding techniek. Op zoek naar een dimmer die beide technieken ondersteund? Ook dit is mogelijk bij LuxeLED.

Geen dimbare LED lampen

Wanneer u opgegroeid bent met gloeilampen, bent u gewent dat iedere lamp dimbaar is. Als het gaat om LED lampen, werkt dit net even anders. Niet iedere LED lamp is namelijk dimbaar. Een dimbare LED lamp heeft ook een kleine meerprijs ten opzichte van een niet dimbare LED lamp. Dimmen uw LED lampen niet goed? Dan kan het zijn dat uw lampen niet dimbaar zijn. Wanneer dit wel het geval is zal er dimmable of dimbaar op de verpakking staan.

Grootverbruikers en netvervuiling

LED lampen hebben een bijzonder laag wattage en zijn hierdoor gevoelig voor gebeurtenissen op dezelfde energiegroep. Schakelt uw koelkast in, gaat de vaatwasser uit, of zet u de airfryer aan, dan kunnen uw lampen plotseling feller worden of juist dimmen.

Tot slot kan er sprake zijn van netvervuiling. Netvervuiling kan verschillende oorzaken hebben. De oorzaak ligt hier buitenshuis. Voorbeelden kunnen zijn: in- of uitschakelen van straatverlichting en gebruikers in de buurt met zware apparatuur.

Dimmers van LuxeLED

Bent u als installateur zoekende naar een dimmer die u geen problemen oplevert? Neem dan geheel vrijblijvend contact met op om kennis te maken met onze producten. LuxeLED levert naar volle tevredenheid LED dimmers aan een groot aantal installateurs. Snelle levering, absolute top kwaliteit en scherpe prijzen zijn kenmerken van LuxeLED.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *