Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Welke kleur lampen thuis?

Welke kleur lampen thuis?

Even naar de winkel voor een paar nieuwe lampjes is er tegenwoordig niet meer bij. Door de komst van LED verlichting is de keuze in verlichting enorm toegenomen. Hoewel er vroeger vrijwel enkel keuze was tussen 15W, 25W, 40W en 60W is er nu naast het vermogen ook keuze uit diverse lichtkleuren. Deze lichtkleuren worden uitgedrukt in K (kelvin). Om een beeld te krijgen van deze kleuren: 1.000K komt in de buurt van oranje en 10.000K lijkt sterk op blauw.

Welke kleur inbouwspots?

Inbouwspots zijn leverbaar in diverse kleuren. Zoekt u inbouwspots die geschikt zijn voor 230V? zoek dan naar GU10 inbouwspots. Vrijwel al onze wederverkopers en installateurs maken gebruik van inbouwspots in de kleur 2.700K. 2.700K is een prettige en aangename kleur voor in uw woning. Een inbouwspot met kleurcode 2.700K geeft een warm witte kleur. Ogen uw spots fel wit of zelfs blauw? Dan is de kans groot dat deze spots 5.000K of zelfs 6.000K zijn. Lampen met 6.000K worden ook verkocht als lampen met de kleur van daglicht. Dit wordt niet aangeraden voor gebruik in of om het huis. Inbouwspots of downlighters voor kantoorruimtes worden vaak geleverd in 4.000K. Dit is een neutraal witte kleur die als prettig wordt ervaren als werklicht voor kantoorwerkzaamheden.

Kleur verlichting voor hanglampen, staande lampen en tafellampen.

Inbouwspots zorgen in uw woning voor algemene verlichting. Met hanglampen, staande lampen en tafellampen creëert u extra sfeer in uw woning. Voor deze categorie lampen is het belangrijk dat deze lampen een warme kleur hebben. Om deze reden wordt afgeraden om een kleur te kiezen die kouder is dan uw algemene verlichting. Kies dus een warmere kleur zoals 2.200K. Deze lampen hebben een lichtkleur die warmer oogt dan uw algemene verlichting.

Check altijd of uw lampen dimbaar zijn

Let op! Niet alle LED lampen zijn dimbaar. Controleer altijd de verpakking of de door u aangekochte lampen dimbaar of “dimmable” zijn. Wanneer u 1 van deze begrippen niet op de verpakking vindt, dan is de kans groot dat het om niet dimbare lampen gaat. Tot slot is het belangrijk om een LED dimmer te installeren. Nieuwe LED lampen werken namelijk niet met een conventionele dimmer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *