Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Wat u moet weten over een LED dimmer

Wat u moet weten over een LED dimmer

LED Dimmers

Zoals u wellicht weet kunt u met een conventionele dimmer geen LED verlichting dimmen. Hiervoor is een speciale LED dimmer nodig. Een LED dimmer is nodig om, zoals de naam doet vermoeden, LED verlichting te kunnen dimmen. Conventionele dimmers werken vaak slecht of niet met moderne LED verlichting. Echter is er voor veel mensen nog onduidelijkheid over het principe LED dimmers. Middels dit artikel geven we antwoord op veel gestelde vragen.

Wanneer heb ik een LED dimmer nodig?

Wanneer u gebruikt maakt van LED verlichting in uw kantoor of woning heeft u een LED dimmer nodig om de lampen te kunnen dimmen. Wilt u enkel de mogelijkheid hebben om lampen aan of uit te kunnen zetten? Dan heeft u geen dimmer nodig. Houdt er wel rekening mee dat de lampen dan altijd op 100% sterkte branden.

Wanneer u reeds een dimmer in uw woning of kantoor heeft waar u voorheen uw halogeenverlichting mee kon dimmen, dan dient deze vervangen te worden door een LED dimmer. Een reguliere dimmer werkt namelijk niet met LED verlichting.

Welke LED dimmer heb ik nodig?

Hoofdzakelijk zijn er 2 soorten LED dimmers. Een LED draaidimmer en een LED pulsdimmer. De LED draaidimmer is een dimmer zoals wij dat allemaal kennen. U drukt op de ronde knop om de verlichting aan te zetten en draait vervolgens om de lichtsterkte aan te passen.

Wenst u een ander design lichtschakelaar? Dan kiest u voor een pulsschakelaar. De pulsschakelaar heeft de uitstraling van een normale lichtschakelaar. Op deze pulsschakelaar verbindt u vervolgens een LED pulsdimmer. Vervolgens kunt u 1 maal op de schakelaar drukken om te verlichting in te schakelen en houdt u de schakelaar in om de lichtsterkte te wijzigen.

Moet ik het schakelmateriaal vervangen?

De LuxeLED LED dimmer past op vrijwel ieder merk schakelmateriaal. Vervangen van het schakelmateriaal is dus niet nodig. Onze LED dimmer past op onder andere de volgende merken: Gira, Jung, Busch-Jaeger, Niko, Berker by Hager en PEHA.

Welke lampen heb ik nodig?

Onze reguliere LED dimmers zijn geschikt voor vrijwel alle dimbare LED lampen. Kijk voor aanschaf op de verpakking of de verlichting “dimbaar” of “dimmable” is. Niet alle LED lampen zijn namelijk dimbaar. Onze meest verkochte dimmers werken volgens de fase-afsnijding techniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *